Totaal Aanpak Brandveiligheid uit Ede gecertificeerd

CERTIFICERING VOOR TOTAAL AANPAK BRANDVEILGHEID

Opnieuw is een MEB bedrijfscertificaat Montage Expert Brandveiligheid uitgereikt. Op 1 oktober ontving Harrold Schoen, directeur van Totaal Aanpak brandveiligheid BV (TAB) deze certificering. TAB is volledig gespecialiseerd in het aanbrengen van bouwkundige brandwerende voorzieningen en is het derde gecertificeerde bedrijf in deze branche van Nederland. 

 

Harrold Schoen: “We onderscheiden ons met de MEB certificering in de markt. Bedrijven die twijfelen of ze bij ons passen kiezen nu eerder voor ons. In het veld komen we schrijnende voorbeelden tegen die altijd in het nadeel zijn van de klant en veiligheid. Deze certificering past goed bij onze uitstraling. De audits liepen prima. Ze waren voor ons goed te doen en we zijn er nog scherper door geworden. Wij zijn bekend op dit terrein en altijd bezig met kwaliteit en vergroening. Zo hebben we ook alles al voorbereid voor ISO 14001 en kijken we hoe we milieubewust met ons materiaal en afval om kunnen gaan. Onze monteurs zijn ook heel erg enthousiast en extra leergierig geworden. Zij snappen door het proces heel goed dat wij meer proberen te doen dan andere bedrijven in dit vak. We hebben tijdens de aanloop naar de certificering ook goede begeleiding gehad van de producent van onze producten. CPG/Nullifire heeft afgelopen jaar een nieuwe productenlijn gekregen en die nieuwe ontwikkelingen houden we op de voet bij.”


Certificering voor Cornelissen aannemingsbedrijf b.v.

certificering bouwkundige brandveiligheid - Cornelissen aannemingsbedrijf - Montage Expert Brandveiligheid
Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid

02-09-2021 Het MEB bedrijfscertificaat Montage Expert Brandveiligheid is op 2 september uitgereikt aan Erik van Hout, directeur van Cornelissen aannemingsbedrijf b.v. te Zeeland. Het bedrijf is daarmee het tweede gecertificeerde bedrijf voor bouwkundige brandveiligheid in Nederland. De uitreiking werd gedaan door Joric Witlox, oprichter van Stichting Register Montage Expert Brandveiligheid (MEB).

De medewerkers van Cornelissen aannemingsbedrijf b.v. hebben zich de afgelopen tijd samen met het MEB flink ingezet voor extra scholing, kwaliteitsverbetering en kennis van brandwerende doorvoeringen. Het bedrijf heeft al een groot aantal gecertificeerde monteurs in het MEB Register staan en alle vereiste audits doorstaan. Daardoor was de weg vrij voor bedrijfscertificering. Voor de gelegenheid lieten beide partijen mooi gebak maken voor iedereen.

Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid
Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid

Directeur Erik van Hout; ‘brandveiligheid en kwaliteit nemen wij héél serieus. Wij werken onder andere veel in de zorg en dat kun je alleen maar goed doen. Op onze projecten zijn wij bijna altijd als hoofdaannemer bezig en eerste aanspreekpunt voor alle facetten in de bouw. Wij moeten dus ook vanaf het eerste moment weten waar en hoe het zit met brandveiligheid en wie en wat we moeten aansturen. Gedegen kennis hiervan is belangrijk en een toegevoegde waarde voor onze klanten. Door de certificering van het MEB kunnen alle betrokken medewerkers beoordelen wat van belang is en zo beschermen wij onze opdrachtgevers ook. Bovendien besparen we ze extra kosten en overlast. We willen met het MEB onze kennis verder uitbreiden en versterken. In ons hele bedrijf is brandveiligheid een serieuze zaak. De monteurs zijn onze ogen en leidinggevenden moeten met hen kunnen overleggen. Het héle team werkt mee. Door het MEB blijven we dynamisch.’ Projectleider Martijn Hoefnagel vult aan, ‘het proces naar de  bedrijfscertificering hebben wij als prettig ervaren. Het was geen belasting maar juist een toevoeging op onze kennis en bestaande processen. Van de audits zijn we echt wijzer geworden. Door de certificering is onze kennis nu ook zichtbaar. Wij wíllen dit ook écht en niet zomaar een papiertje halen’. 

Montage Expert Brandveiligheid
Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid

Een MEB gecertificeerd bedrijf kan aantonen dat het professioneel werkt en is voor opdrachtgevers onderscheidend in kwaliteit. Een belangrijk aspect is dat monteurs voldoende kennis en ervaring hebben om vast te stellen dat een opdracht correct is en de uitvoering daarvan zal leiden tot daadwerkelijke betere brandveiligheid. Het zijn immers inderdaad de monteurs die de kwaliteit bepalen. Het management van Cornelissen aannemingsbedrijf verplicht zich om signalen van monteurs serieus te nemen en deze te melden bij de opdrachtgever zodat deze weet waar zij aan toe is. Cornelissen mag ook vanaf nu het MEB logo voeren en alle monteurs die opgenomen zijn in het register krijgen een pasje waardoor ze herkenbaar zijn. 

 

 


Eerste certificering bouwkundige brandveiligheid voor van der Horst aannemers

Certificering Van der Horst aannemers - Montage Expert Brandveiligheid
overhandiging bedrijfscertificering bouwkundige brandveiligheid voor Van der Horst aannemers

22-4-2021

Het eerste MEB bedrijfscertificaat is op 15 april uitgereikt aan Antoon van der Horst, directeur van der Horst aannemers. De uitreiking werd gedaan door Joric Witlox.

Van der Horst wordt daarmee het eerste gecertificeerde bedrijf voor bouwkundige brandveiligheid in Nederland. Het bedrijf heeft zich voortvarend met het MEB ingezet voor scholing en kwaliteitsverbeteringen over kennis van brandwerende doorvoeringen. Het familiebedrijf dat warm loopt voor complexe uitdagingen in de bouw heeft al een groot aantal MEB gecertificeerde monteurs in het MEB Register staan en alle audits glansrijk doorstaan. Daardoor was de weg vrij voor bedrijfscertificering. Een gecertificeerd bedrijf zoals Van der Horst, kan aantonen dat het professioneel werkt en is voor opdrachtgevers onderscheidend in kwaliteit. Het bouwbedrijf mag vanaf heden ook het logo van het MEB gebruiken.

MEB staat voor Montage Expert Brandveiligheid. Deze stichting is in het leven geroepen om kennis over bouwkundige brandveiligheid te bevorderen waardoor succesvol geteste producten ook op de juiste manier worden gemonteerd. Om dit te realiseren is het MEB in Nederland de certificering van monteurs en bedrijven begonnen. Het MEB heeft sinds de oprichting in 2015 een belangrijke positieve beweging in gang gezet omtrent kennis en kwaliteitsverbetering in de markt van bouwkundige brandpreventie.

Montage Expert Brandveiligheid
gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid Van der Horst

Om als bedrijf gecertificeerd te kunnen worden moet aan een uitdagend aantal voorwaarden worden voldaan zoals bijvoorbeeld, uitsluitend werken in duo’s (koppels) waarvan minimaal 1 MEB geregistreerde monteur is. Een MEB monteur moet een opleiding hebben gevolgd die voldoet aan de eisen van de stichting en daarna ook met succes een examen hebben afgelegd.

Een gecertificeerd afdichtingsbedrijf moet verder onder andere beschikken over een interne kwaliteitsbewaking en binnen een organisatie een medewerker hebben die is belast met het beheer van het kwaliteitssysteem. Bij Van der Horst is Jorn van Bommel verantwoordelijk voor het proces naar de certificering. “Het moet door iedereen gedragen worden. Wij zijn sterk omdat we brandveiligheid kunnen combineren met onze expertise in bouwen.”

Van der Horst aannemers werkt met Nullifire producten. Mark Vink van producent Tremco CPG Netherlands is lovend over de aanpak van het bouwbedrijf uit Mill. “Ze zijn zeer serieus en professioneel, en zich er van bewust waarom ze gebouwen brandveilig maken. Ze hebben trainingen ook in alle lagen van de organisatie opgepakt waardoor er kennis over bouwkundige brandveiligheid is in de volle breedte. Onze rol hierin was onder andere het geven van theorie en praktijktraining."


Certificeringsproces Bedrijf

Wat zijn de eisen waaraan je als bedrijf moet voldoen?

 

Neem daarvoor contact op met MEB-Register.