Certificering Bouwkundige Brandveiligheid

Het MEB is de ENIGE instantie voor certifcering van bouwkundige brandveiligheid van monteurs en bedrijven.

Ons doel is bijdragen aan een brandveiliger Nederland en wij zetten ons daar al meer dan 30 jaar voor in. Een brandveilig gebouw en brandwerende producten dragen bij aan de veiligheid van mensen. Door een MEB certificering laat u zien u aan dat uw bedrijf voldoet aan gestelde kwaliteitseisen op het gebied van brandveiligheid. Het MEB heeft als enige een onafhankelijke expertrol op gebied van brandveiligheid. Onze certificering draag bij aan de controle van bedrijven die  bouwkundige-, installatietechnische en organisatorische voorzieningen in bouwwerken leveren en onderhouden.Om als bedrijf gecertificeerd te kunnen worden moet aan een uitdagend aantal voorwaarden worden voldaan zoals bijvoorbeeld, uitsluitend werken in duo’s (koppels) waarvan minimaal 1 MEB geregistreerde monteur is. Een Montage Expert Brandveiligheid monteur moet een opleiding hebben gevolgd die voldoet aan de eisen van de stichting en daarna ook met succes een examen hebben afgelegd.

Een gecertificeerd afdichtingsbedrijf moet verder onder andere beschikken over een interne kwaliteitsbewaking en binnen een organisatie een medewerker hebben die is belast met het beheer van het kwaliteitssysteem. 

Een MEB gecertificeerd bedrijf kan aantonen dat het professioneel werkt en is voor opdrachtgevers onderscheidend in kwaliteit. Een belangrijk aspect is dat monteurs voldoende kennis en ervaring hebben om vast te stellen dat een opdracht correct is en de uitvoering daarvan zal leiden tot daadwerkelijke betere brandveiligheid. Het zijn immers inderdaad de monteurs die de kwaliteit bepalen.

Het MEB is volledig product en partij onafhankelijk en het eerste initiatief in dit vakgebied.

Certificering brandveiligheid en bouwkundige afdichtingen

Bent u gebouw eigenaar? en zoekt u een bedrijf dat gecertificeerd is in bouwkundige afdichtingen? U zoekt op internet en u hoort van alles over brandpreventie en afdichtingsbedrijven. Sommige zeggen dat ze VCA gecertificeert zijn. Of dat de producten waar ze mee werken zijn gecertificeerd. Dit zegt niets over de kwaliteit van het aanbrengen van brandwerende producten. Lees hier meer over waar u een beetje op moet letten en wat het verschil is tussen zin en onzin. Heb je een afdichtingsbedrijf? Lees hier meer wat voor jou belangrijk is.