Als je voldoet aan de criteria van de stichting (vraag reglement op of kijk bij Vraag en antwoord ben je zeer welkom in het MEB register! Als je aantoonbaar kennis en kunde hebt, bereid bent dit te laten controleren én wil blijven leren zoeken we jou. Samen zorgen we er voor dat brandveiligheid in Nederland beter wordt. Als deelnemer van het MEB register krijg je:

  1. Een schriftelijk bewijs en mag je 'MEB' achter je naam zetten zodat je herkenbaar bent als MEB geregistreerde deskundige monteur.
  2. Een persoonlijk MEB-Pasje
  3. Gratis beroepsmatige informatie-, overleg of advies.
  4. Professionele uitstraling
  5. Nieuwsbrieven
  6. Herkenbaarheid als vakman

Wat gaan we doen?

De stichting zal  voor deelnemers activiteiten organiseren, zoals opfrisavonden, bijscholingen, begeleiding, nieuwsbrieven en bijeenkomsten verzorgen. Je voorstellen om met elkaar brandveiligheid te verbeteren zijn welkom.  Door deelname aan dit register kun je laten zien dat jij in ieder geval professioneel met brandveiligheid bezig bent. Als je opgenomen bent in het MEB register ben je herkenbaar als vakman. Je kunt je dan MEB’er noemen. 

 

De stichting wil- en zal er voor zorgen dat haar deelnemers vakkundigheid op het gebied van brandveiligheid hebben en houden. Zij wil dat het vak van monteur brandveiligheid professioneel wordt.

 

Over opleidingen: De stichting geeft zelf geen opleidingen. In de door de stichting goedgekeurde opleidingen, die zowel door producenten als onafhankelijke opleidingsinstituten gegeven kunnen worden, zullen praktijk en theorie aan bod komen met onderwerpen als; regelgeving, normering, en het kunnen lezen van testrapporten en bouwtekeningen. Daarnaast onderzoekt de stichting de kwaliteit van opleidingen, cursussen en overige zaken op het gebied van brandveiligheid. Zij draagt ook bij aan verbetering van bestaande opleidingen.

 

Door MEB uitgegeven bewijzen van deelname aan het MEB-register zijn alleen geldig als de naam van de houder is vermeld in het register.

Voor zelfstandige vakmensen is het lastig onderscheidend te werken. Brandveiligheid is een vak, maar opdrachtgevers kunnen soms moeilijk  beoordelen of je wel of geen vakman bent. Daarom én zeker ook om Nederland brandveiliger te maken, is er een register
Brandveiligheid is een vak!