Certificeringsproces monteur in loondienst of ZZP-er

Waar moet je aan voldoen?

Belangrijk is dat je de juiste kennis en kunde hebt, daarvoor de opleidingen. Als je je aanmeldt moet je ook aantonen dat je minimaal ongeveer 50% van je tijd werkzaam bent als monteur brandwerende afdichtingen en voegen.

Waar kun je de theoretische opleiding volgen?

Bij de leveranciers en opleidingsinstituten die voldoen aan de eisen van het MEB-Register. Qua leveranciers zijn dat op dit moment de leden van BBN. Qua opleidingsinstituten is dat op dit moment  Brandpreventie Academy en binnenkort waarschijnlijk ook BBN en Obex.

Waar kun je de praktijkopleiding volgen?

Dat kan bij leveranciers die voldoen aan de eisen van het MEB-Register. Op dit moment zijn dat, Flamepro (svt), Hilti, Mulcol, Nullifire (CPG), Promat en Walraven. Werk je met een ander merk? Neem dan even contact op met het MEB, misschien kunnen we die leverancier ook accepteren. Belangrijk is dat de leverancier professioneel is, goede producten levert aantoonbaar door testrapporten en hij een handboek of (liever) digitale mogelijkheid heeft om op te zoeken hoe je bijzondere doorvoeringen en voegen brandwerend afdicht.


Als je voldoet aan de criteria van de stichting (vraag reglement op of kijk bij Vraag en antwoord ben je zeer welkom in het MEB register! Als je aantoonbaar kennis en kunde hebt, bereid bent dit te laten controleren én wil blijven leren zoeken we jou. Samen zorgen we er voor dat brandveiligheid in Nederland beter wordt. Als deelnemer van het MEB register krijg je:

  1. Een schriftelijk bewijs en mag je 'MEB' achter je naam zetten zodat je herkenbaar bent als MEB geregistreerde deskundige monteur.
  2. Een persoonlijk MEB-Pasje
  3. Gratis beroepsmatige informatie-, overleg of advies.
  4. Professionele uitstraling
  5. Nieuwsbrieven
  6. Herkenbaarheid als vakman

Wat gaan we doen?

We gaan voor deelnemers activiteiten organiseren, zoals opfrisavonden, bijscholingen, begeleiding, nieuwsbrieven en bijeenkomsten verzorgen. Je voorstellen om met elkaar brandveiligheid te verbeteren zijn welkom.  Door deelname aan dit register kun je laten zien dat jij in ieder geval professioneel met brandveiligheid bezig bent. Als je opgenomen bent in het MEB register ben je herkenbaar als vakman. Je kunt je dan MEB’er noemen. 

 

Wij willen er voor zorgen dat haar deelnemers vakkundigheid op het gebied van brandveiligheid hebben en houden. Zij wil dat het vak van monteur brandveiligheid professioneel wordt.

 

Over opleidingen: Het MEB geeft zelf geen opleidingen. In de door de het MEB goedgekeurde opleidingen, die zowel door producenten als onafhankelijke opleidingsinstituten gegeven kunnen worden, zullen praktijk en theorie aan bod komen met onderwerpen als; regelgeving, normering, en het kunnen lezen van testrapporten en bouwtekeningen. Daarnaast onderzoekt het MEB de kwaliteit van opleidingen, cursussen en overige zaken op het gebied van brandveiligheid. Dit draagt ook bij aan verbetering van bestaande opleidingen.

 

Door MEB uitgegeven bewijzen van deelname aan het MEB-register zijn alleen geldig als de naam van de houder is vermeld in het register.

Download
Aanvraagformulier
Download hier uw aanvraag formulier en mail het ingevuld naar ons terug. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Aanvraagformulier vs 202208.pdf
Adobe Acrobat document 191.1 KB
Voor zelfstandige vakmensen is het lastig onderscheidend te werken. Brandveiligheid is een vak, maar opdrachtgevers kunnen soms moeilijk  beoordelen of je wel of geen vakman bent. Daarom én zeker ook om Nederland brandveiliger te maken, is er een register
Brandveiligheid is een vak!