U zoekt een goed gecertificeerd bedrijf in brandwerende afdichtingen?

Door een zoekopdracht, bijvoorbeeld op Google, leest en hoor je van alles over diverse afdichtingsbedrijven.  Waar moet je nou op letten? 

 

Om te beginnen: Iedereen mag zich ‘dé specialist bouwkundige brandveiligheid’ noemen. Of producten voldoen aan de eisen kan worden vastgesteld door zogenoemde ‘classificatierapporten’. Dit zijn de conclusies/resultaten van testen die de fabrikant gedaan heeft. Daarin staan ook de toepassingsgebieden die wij je zeer aanbevelen te lezen want die geven aan onder welke omstandigheden een product het resultaat gehaald heeft.

 

Meestal gaat u niet op zoek naar producten, maar naar installatiebedrijven die een goede brandveilige constructie kunnen maken. Het product waarmee ze dat doen zal vaak bijzaak zijn.

 

Als je bij de keuze van het juiste installatiebedrijf kiest voor een MEB-Register gecertificeerd bedrijf zit je in ieder geval goed want:

  • Dan heb je altijd een monteur op je werk die niet alleen kennis, kunde en ervaring heeft van normale brandveiligheidsvoorzieningen maar ook basiskennis van Besluit bouwwerken leefomgeving (voormalige Bouwbesluit).
  •  Dan heb je altijd een monteur op je werk die gezien voorstaande ook weet wanneer er sprake is van situaties die niet overeenkomen met aantoonbaar functionerende oplossingen. Hij zal dit dan samen met zijn werkgever of de fabrikant/leverancier van de producten bespreken en de best mogelijke oplossing monteren.
  • Dan heb je gezien voorstaande altijd een monteur die jou altijd direct of via zijn leidinggevende zal laten weten of er opmerkelijke zaken zijn die misschien niet in zijn opdracht zitten maar wel invloed hebben op de uiteindelijke brandscheidingen en sterkte bij brand.
  • Het bedrijf waarmee je in zee gaat:
  1. Is zich ervan bewust dat haar monteurs degenen zijn die de kwaliteit bepalen en zal, om te worden gecertificeerd, moeten aantonen dat ze naar opmerkingen van hun monteurs luisteren en altijd terugkoppelen
  2. Garandeert dat ze haar monteurs minimaal jaarlijks laat bijscholen
  3. Accepteert ‘derden controles’ van MEB-Register. Wij zijn onafhankelijke partij zonder commerciële belangen bij welke aanbieder dan ook. Wij zijn dus geen WC-eend noch een slager die eigen vlees keurt. Stellen we issues vast dan zal het bedrijf of de monteur afhankelijk van de ernst een gele kaart krijgen (2 keer geel is ook bij ons rood) of direct een rode kaart. Ons doel is Nederland brandveiliger te maken, niet om zoveel mogelijk gecertificeerden te krijgen.

 

Monteurs bepalen de uiteindelijke brandveiligheid. Zij moeten gefaciliteerd en ondersteund worden om de gewenste kwaliteit te krijgen. Monteur brandveiligheid is een vak.

 

Doe je voordeel met bovenstaande om een goed bedrijf te vinden. Heb je vragen of wat ook, neem contact met ons op. We helpen je graag. Heeft u vragen? Stel ze ons gerust!

Register Montage Expert Brandveiligheid.

E: info@meb-register.nl

T: 085-8771198