Certificeringsproces Bedrijf

Kwaliteit wordt bepaald door de mensen die het werk doen: de monteurs. Deze staan bij ons centraal en je kunt je als bedrijf daarom pas certificeren als je voldoende MEB-gecertificeerde monteurs hebt. Deze zullen een door MEB-Register geaccepteerde theoretische en praktische opleiding gevolgd moeten hebben. Voor de theorie moeten ze geslaagd zijn voor het MEB-examen, voor de praktijk moeten ze een deelnamecertificaat hebben van een praktijkopleiding bij een producent die is goedgekeurd door het MEB-Register.

 

Als je zover bent dat je voldoende MEB gecertificeerde monteurs hebt (afhankelijk van de grootte van het werk moet er minimaal 1 MEB-monteur op ieder werk aanwezig zijn) en kun je onze checklist afwerken zodat je organisatorisch voldoet aan de eisen. Denk hierbij zeker ook aan de manier waarop je de monteurs ondersteund.

 

Dan nemen we een audit bij je af. We doen dit nadat je eenmalig de auditkosten betaald hebt. Als het nodig is komen we ook een tweede keer de audit afnemen om de mogelijke restpunten te auditen. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Als je geslaagd bent voor de audit dan krijg je een jaarfactuur van ons. Het bedrag hangt mede af van het aantal monteurs. We zullen de auditkosten in mindering brengen zodat die eigenlijk gratis is.

Na ongeveer een jaar krijg je een nieuwe audit. Bij goed resultaat kun je dan je certificering weer een jaar verlengen.

 

Bovenstaande doen we omdat ons doel alleen is de brandveiligheid in Nederland te vergroten door het kaf van het koren te scheiden. Als gecertificeerd bedrijf mag je het MEB-logo gebruiken en word je bovendien lid van de MEB Adviesraad en heb je daarin een stem. Samen blijven we de kwaliteit verbeteren.

Meer weten? Neem daarvoor contact op met MEB-Register. 

 

E: info@meb-register.nl

T: 085-8771198

Totaal Aanpak Brandveiligheid uit Ede gecertificeerd

CERTIFICERING VOOR TOTAAL AANPAK BRANDVEILGHEID

Opnieuw is een MEB bedrijfscertificaat Montage Expert Brandveiligheid uitgereikt. Op 1 oktober ontving Harrold Schoen, directeur van Totaal Aanpak brandveiligheid BV (TAB) deze certificering. TAB is volledig gespecialiseerd in het aanbrengen van bouwkundige brandwerende voorzieningen en is het derde gecertificeerde bedrijf in deze branche van Nederland. 

 

Harrold Schoen: “We onderscheiden ons met de MEB certificering in de markt. Bedrijven die twijfelen of ze bij ons passen kiezen nu eerder voor ons. In het veld komen we schrijnende voorbeelden tegen die altijd in het nadeel zijn van de klant en veiligheid. Deze certificering past goed bij onze uitstraling. De audits liepen prima. Ze waren voor ons goed te doen en we zijn er nog scherper door geworden. Onze monteurs zijn ook heel erg enthousiast en extra leergierig geworden. Zij snappen door het proces heel goed dat wij meer proberen te doen dan andere bedrijven in dit vak. We hebben tijdens de aanloop naar de certificering ook goede begeleiding gehad van de producent van onze producten. CPG/Nullifire heeft afgelopen jaar een nieuwe productenlijn gekregen en die nieuwe ontwikkelingen houden we op de voet bij.”


Certificering voor Cornelissen aannemingsbedrijf b.v.

certificering bouwkundige brandveiligheid - Cornelissen aannemingsbedrijf - Montage Expert Brandveiligheid
Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid

02-09-2021 Het MEB bedrijfscertificaat Montage Expert Brandveiligheid is op 2 september uitgereikt aan Erik van Hout, directeur van Cornelissen aannemingsbedrijf b.v. te Zeeland. Het bedrijf is daarmee het tweede gecertificeerde bedrijf voor bouwkundige brandveiligheid in Nederland. De uitreiking werd gedaan door Joric Witlox, oprichter van Stichting Register Montage Expert Brandveiligheid (MEB).

De medewerkers van Cornelissen aannemingsbedrijf b.v. hebben zich de afgelopen tijd samen met het MEB flink ingezet voor extra scholing, kwaliteitsverbetering en kennis van brandwerende doorvoeringen. Het bedrijf heeft al een groot aantal gecertificeerde monteurs  en alle vereiste audits doorstaan. Daardoor was de weg vrij voor bedrijfscertificering. Voor de gelegenheid lieten beide partijen mooi gebak maken voor iedereen.

Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid
Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid

Directeur Erik van Hout; ‘brandveiligheid en kwaliteit nemen wij héél serieus. Wij werken onder andere veel in de zorg en dat kun je alleen maar goed doen. Op onze projecten zijn wij bijna altijd als hoofdaannemer bezig en eerste aanspreekpunt voor alle facetten in de bouw. Wij moeten dus ook vanaf het eerste moment weten waar en hoe het zit met brandveiligheid en wie en wat we moeten aansturen. Gedegen kennis hiervan is belangrijk en een toegevoegde waarde voor onze klanten. Door de certificering kunnen alle betrokken medewerkers beoordelen wat van belang is en zo beschermen wij onze opdrachtgevers ook. Bovendien besparen we ze extra kosten en overlast. We willen met het MEB onze kennis verder uitbreiden en versterken. In ons hele bedrijf is brandveiligheid een serieuze zaak.' Projectleider Martijn Hoefnagel vult aan, ‘het proces naar de  bedrijfscertificering hebben wij als prettig ervaren. Het was geen belasting maar juist een toevoeging op onze kennis en bestaande processen. Van de audits zijn we echt wijzer geworden. Door de certificering is onze kennis nu ook zichtbaar. Wij wíllen dit ook écht en niet zomaar een papiertje halen’. 


Montage Expert Brandveiligheid
Cornelissen gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid

Een MEB gecertificeerd bedrijf kan aantonen dat het professioneel werkt en is voor opdrachtgevers onderscheidend in kwaliteit. Een belangrijk aspect is dat monteurs voldoende kennis en ervaring hebben om vast te stellen dat een opdracht correct is en de uitvoering daarvan zal leiden tot daadwerkelijke betere brandveiligheid. Het zijn immers inderdaad de monteurs die de kwaliteit bepalen. Het management van Cornelissen aannemingsbedrijf verplicht zich om signalen van monteurs serieus te nemen en deze te melden bij de opdrachtgever zodat deze weet waar zij aan toe is. Cornelissen mag ook vanaf nu het MEB logo voeren en alle monteurs die opgenomen zijn in het register krijgen een pasje waardoor ze herkenbaar zijn. Wilt u meer weten? 

Register Montage Expert Brandveiligheid.

E: info@meb-register.nl

T: 085-8771198

 

 


Eerste certificering bouwkundige brandveiligheid voor van der Horst aannemers

Certificering Van der Horst aannemers - Montage Expert Brandveiligheid
overhandiging, in Coronatijd, bedrijfscertificering bouwkundige brandveiligheid voor Van der Horst aannemers

22-4-2021

Het eerste MEB bedrijfscertificaat is op 15 april uitgereikt aan Antoon van der Horst, directeur van der Horst aannemers. De uitreiking werd gedaan door Joric Witlox.

Van der Horst wordt daarmee het eerste gecertificeerde bedrijf voor bouwkundige brandveiligheid in Nederland. Het bedrijf heeft zich voortvarend met het MEB ingezet voor scholing en kwaliteitsverbeteringen over kennis van brandwerende doorvoeringen. Het familiebedrijf dat warm loopt voor complexe uitdagingen in de bouw heeft al een groot aantal MEB gecertificeerde monteurs in het MEB Register staan en alle audits glansrijk doorstaan. Daardoor was de weg vrij voor bedrijfscertificering. Een gecertificeerd bedrijf zoals Van der Horst, kan aantonen dat het professioneel werkt en is voor opdrachtgevers onderscheidend in kwaliteit. Het bouwbedrijf mag vanaf heden ook het logo van het MEB gebruiken.

MEB staat voor Montage Expert Brandveiligheid. Deze stichting is in het leven geroepen om kennis over bouwkundige brandveiligheid te bevorderen waardoor succesvol geteste producten ook op de juiste manier worden gemonteerd. Om dit te realiseren is het MEB in Nederland de certificering van monteurs en bedrijven begonnen. Het MEB heeft sinds de oprichting in 2015 een belangrijke positieve beweging in gang gezet omtrent kennis en kwaliteitsverbetering in de markt van bouwkundige brandpreventie.

Montage Expert Brandveiligheid
gecertificeerd bouwkundige brandveiligheid Van der Horst

 

Van der Horst aannemers werkt met Nullifire producten. Mark Vink van producent Tremco CPG Netherlands is lovend over de aanpak van het bouwbedrijf uit Mill. “Ze zijn zeer serieus en professioneel, en zich er van bewust waarom ze gebouwen brandveilig maken. Ze hebben trainingen ook in alle lagen van de organisatie opgepakt waardoor er kennis over bouwkundige brandveiligheid is in de volle breedte. Onze rol hierin was onder andere het geven van theorie en praktijktraining."